top of page

LIESBETH GOEDBLOED

\\ Broeder Ezel //''Samen zouden ze de berg opgaan, de ezel en zij. Hij droeg de gasfles naar boven en het houten pakzadel, de paardenkleden en de lijnen van de tent. En zij droeg de lucifers en het zakmes. Stenen zou ze daarboven wel vinden en opstapelen tot een lange tafel.''

​Om voor eens en altijd af te rekenen met haar verleden trekt Anna met een ezel de bergen in. Overnachten doet ze in een tentje in de wildernis. Maar wie leidt nu wie? Hoe verder Anna loopt, hoe scherper het beeld wordt: van haar broertje voorover in het water, als een gevallen engel.

Een poëtisch verhaal over schuld en verzoening. ​
Nederlands // hardcover // 9789023955269 //
2e druk // 192 pagina's //€21,99

Ezel 1 (96 dpi).jpg
In de pers

Wie zich mee laat voeren, wie afgestemd raakt op de lyrische, bijtende, geestige en soms wanhopig om zich heen slaande monologen die de zonnige trip omlijsten, die wordt meegenomen, Anna’s hoofd in.

Menno van der Beek

W A P E N V E L D

Broeder Ezel is een debuut om te koesteren, en kan een gooi gaan doen naar de literaire prijzen.

Tewin van den Bergh

N E D E R L A N D S  D A G B L A D

Goedbloed weeft twee verhalen door elkaar. Het ene gaat over haar broertje Jens, een prachtig zevenjarig jongetje met koperrood haar, die lijkt te verdrinken in een Hollands slootje. Terwijl zij op hem had moeten passen. Of heeft hij het overleefd? Hoe krijgt een schrijver het voor elkaar dat een kleine tweehonderd bladzijden lang als raadsel te laten staan? 

Evelien de Nooijer Alting

B O E K E N   E N Z O

Broeder Ezel is een originele roman over schuld en verzoening, bomvol Bijbelse symboliek en Statenvertaling-citaten. Het verhaal leest als een modern (literair) sprookje.

 

Vier sterren

Gert-Jan Schaap

V I S I E

K I J K E N

interview 'Het vermoeden'//

Het vermoeden.jpg
podcasts
Afbeelding 457.jpg

B R O E D E R   E Z E L

Besproken in//

Logo Ignis.png
Logo RD.jpg
Logo liter.jpg
Logo De Boekenkrant.jpg
Logo Katholiek Nieuwsblad.jpg
Logo ND.png
Logo Friesch Dagblad.jpg
Logo AD.jpg
Logo Koers.png
Logo EO.jpg
bottom of page